Inlägg 1.002: 22 maj 1967

Körkortsavsaknadsproblematiken

Plötsligt skulle Ed ut på affärsresa igen. Den här gången var det till staden Syracuse, som ligger i de mera västliga trakterna av delstaten Nya York, inte långt från Buffalo.

Staden Syracuse, delstaten New York (internet)

Allied Chemicals fabrik däruppe behövde ett besök av en internrevisor från huvudkontoret i Nya York. De skulle bara ha ett enda sammanträde för att diskutera något som Ed vid det här laget var väl insatt i. Han hade under hela vintern satt sig in i metoderna för Allieds internrevisioner, och han skulle snart vara mogen att på egen hand ge sig ut och revidera. Ett halvår tidigare hade han ju följt med, mera som åskådare, på en sådan revisionsresa i Västvirginien. Denna tripp till Syracuse var bra för honom för att få mera övning, nu på egen hand, och det gällde ju inte något mycket krävande – han skulle bara sitta och noga förklara hur en viss detalj skulle skötas i deras bokföring.

Det enda som bekymrade Ed var att han inte hade fått sitt körkort ännu. Nu skulle han bli tvungen att åka taxi i Syracuse.

”Än sen då?” sade jag. ”Det går väl fint. Nästa gång hyr du dig en bil.”

Så snart vi hade kommit tillbaka från Montreal inriktade sig Ed på att få sitt körkort. Hans timmar bakom ratten på vägen upp mot Kanada hade tagit bort hans trafikpanik, och han erkände själv att det som hade hjälpt honom mest med den saken var konfrontationen med den löjliga polisen alldeles i början (se inlägg 851). Han hade – precis som jag själv – först blivit vettskrämd, men när vi klarade av den situationen såpass enkelt så var det inte mycket kvar att vara rädd för.

Ed hade gjort fyra övningskörningar efter hemkomsten och ansågs efter det färdig för uppkörning. Den gick bra – han själv tyckte att han inte gjorde några fel alls. Det teoretiska provet var redan avklarat, och nu väntade han bara på att själva körkortet skulle komma med posten. Och i stället kom den här uppgiften att klara av i Syracuse.

”Varför just nu?” tyckte Ed. ”Om en vecka kunde jag hyra en bil däruppe och köra själv.”

Han skulle flyga upp dit på morgonen och komma tillbaka redan samma kväll. Enkelt och smärtfritt. Och han visste ju precis vad han skulle prata med dem om och kunde sitt ämne innan och utan.

Vem var det då som krånglade till det hela? Jag fruktar att det var jag. Någon sade: ”Ta tåget tillbaka på kvällen. Det finns säkert en förbindelse efter arbetsdagens slut.”

Ed tyckte att det var en god idé: ”Jag kan ju alltid flyga tillbaka om vi inte blir färdiga i tid för tåget.”

Annonser
Published in: on 2011/01/17 at 06:53  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: