Inlägg 1.259: 23 dec 1967

Samtalsämnesvalsvariationssvårigheterna

Julfirandet började med ett glöggparty hemma hos oss på lördagen före julaftonen. Vi blev faktiskt tio fullvuxna karlar i den lilla lägenheten, vilket visade sig gå bra men också tjänade som ett mått på den absoluta maximikapaciteten för framtiden. Ett glöggparty är visserligen inte samma sak som ett cocktailparty, men givet det tillgängliga utrymmet satt nog inte alla de tio stjärtarna ner på en och samma gång.

Glögg i glas (internet)

Det var enbart vänner från vår fritid – varken Ed eller jag bjöd hem några av dem som vi arbetade med. Om de visste att vi bodde tillsammans, så var det helt normalt, för det gjorde man ofta i det dyra Nya York. Men om de sedan kom hem och fick se den lilla enrummaren, då skulle det ju bli uppenbart att vi inte bara delade lägenhet utan att vi dessutom var ett homosexuellt par. Då bleve det inte längre något som man kanske misstänkte men inte låtsades om. Och 1967 låg decennier före den tid då man kunde avslöja den komprometterande sanningen utan nämnvärda konsekvenser.

Vi valde båda att över huvud taget inte umgås privat mera än absolut nödvändigt med arbetskamraterna – det är en god regel att undvika personligt umgänge med såväl arbetskolleger som grannar, därför att om vänskapen skulle skära sig så vore man ju tvingad till att ändå fortsätta att träffas. Det skall erkännas att både Ed och jag någon enstaka gång var hembjudna till våra respektive arbetskollegers familjer, men det var alltid ensidigt så – de kom aldrig någonsin upp till oss.

Liksom alla de bögar som vi hade lärt känna umgicks vi så gott som uteslutande med andra bögar, inte alls för att ha sex med dem utan helt enkelt för att vi då kunde vara oss själva och inte spela rollen av goda vänner som ännu inte hade råkat bli bortgifta. Och vi pratade inte alls om samma saker som heteromän gjorde. För dessa var det sport och arbetsliv och släkt och barn för hela slanten, och sådant var inte ett dugg intressant för oss. Sanningen om vad samtalen i våra krestar rörde sig om är nog inte så värst smickrande, men de hade mestadels med sexuella eskapader att göra, såväl rapporter från verkligheten som utläggningar om drömmar och fantasier.

Även när någon – som vi själva – hade rest någonstans och berättade om det, så var det killar som de hade sett eller träffat eller haft sex med  som var det enda av intresse, inte kyrkor och museer och fjälltoppar. Jo, vi pratade gärna om mat och restauranger, men hur servitören såg ut diskuterades mera än hur maten smakade.

Annonser
Published in: on 2011/09/24 at 12:26  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: