Inlägg 1.689: 20 apr 1969

Hotellrumslyxen

”Plus skatt och serviceavgift”, mumlade portieren.

Hur mycket då? 22 procent.

”Finemang!” sade jag. Strax var vi uppe på vårt rum på femte våningen, med en härlig utsikt över alla de angränsande hustaken och diverse höghus längre bort. Alla taken var i användning. För kaniner eller till och med grisar, och vem vet, kanske det bodde folk däruppe också? Vi såg ingen röra sig på taken , men så var det ju också söndag i dag.

Utsikten från vårt rum, Hotell Kontinental, Lima (1969)

Utsikten från vårt rum, Hotell Kontinental, Lima (1969)

”Titta här, får du se!” hojtade Ed från badrummet.

Desinfektionsremsan på vår toalettstol, Hotell Kontinental, Lima (1969)

Desinfektionsremsan på vår toalettstol, Hotell Kontinental, Lima (1969)

Det satt en desinfektionremsa av papper tvärs över toalettstolen, så som våra motell hade börjat ha för att visa att allt var rent – som om remsan bevisade någonting. Men vi hade sannerligen inte väntat oss något sådant i Peru!

Det var verkligen ett stort och modernt rum med två sängar sida vid sida, badkar med dusch, skrivbord och två små fåtöljer, och även telefon – bara det att vi hade ingen att ringa till. Jag hade inte väntat mig en lyx som denna någonstans på den här resan. På något underligt sätt önskade jag att det skulle bli litet mera primitivt när vi kom ut på vischan däruppe i bergen.

Det enda som inte fanns på hotellet var luftkonditionering. Och det var egentligen underligt att man saknade den, för det var ju inte på något vis hett ute. Det var bara så fördömt fuktigt. Luften var klar, även om den var litet disig på avstånd, men det var den ju också i Nya York med alla luftföroreningarna. Här var luften ren, det luktade till och med litet salt från havet därute, men ändå kändes det som att vara inne i ett dimmoln hela tiden – man blev våt av fuktigheten i den svala luften. Och det var likadant inne på vårt rum.

Vi lade oss ovanpå för att vila i en kvart innan vi gav oss ut på upptäcktsfärd utan bagage att släpa på. Jag tittade litet i vår bok och fann då att den var tryckt redan år 1966. Undra på att hotellet kostade mer än var boken uppgav. Jag tänkte genast att nu får jag fördubbla alla boken priser – men vad spelade det egentligen för roll? Vi skulle ju bara använda boken för hitta hotell och sevärdheter och kunna jämföra olika alternativ. Och nog hade vi pengar att röra oss med.

Annonser
Published in: on 2013/01/04 at 09:13  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: