Inlägg 1.804: 10 – 11 maj 1969

Regnväderssysselsättningsterapin

På lördagen regnade det, och regniga veckoslut gjorde oss alltid handfallna. Vi hade förstås planerat för lördagen, men alla planer för lediga dagar innebar att man skulle vara ute i friska luften på ett eller annat sätt. Och när det då var dåligt väder så hade vi aldrig något inomhusgöra på lut. Aldrig. Man kunde förstås gå på bio, men bio var ju sysselsättning för en vardagskväll – nu hade vi en helt ledig lördag och den fick ju inte gå förlorad på det sättet! Vi tittade på varann med desperata ögon, och då sade Ed: ”KFUM”.

Vi kände varann så väl att jag genast visste vad ‘KFUM’ innebar. Vi hade ibland småpratat om att vi bägge verkligen inte längre var i samma goda form som vi hade varit vana vid att vara, särskilt innan vi träffades. Och vi hade mumlat tankar om att få fart på musklerna genom att börja träna på gym igen, antingen på ett förkromat och bespeglat, kommersiellt ställe – eller på KFUM. Ed hade tränat på KFUM i Nya York, och det hade jag själv också gjort – en enda gång, under min första vecka i Nya York (se inlägg 14) – så vi var bägge bekanta med den gammalmodiga metoden för att bygga upp kroppen.

Så när Ed mumlade ‘KFUM’, då slog jag genast till. Det var lätt att göra, så som det vräkte ner därute. Vi gick till KFUM på 23:e gatan, betalade den lilla skärven för en tids medlemskap, och sedan gick det av sig själv. Det var faktiskt riktigt skönt, och de hade också en bassäng som vi passade på att använda. Ed hade en gång i tiden lärt sig simma på KFUM, även om det inte hade varit på samma ställe. så han kände sig väl hemmastadd. Tack för den välgörande regnskuren, Moder Natur!

På söndagen hade vädret klarnat upp. Det var svalt i luften, och vi använde flera timmar av dagen till att hurtigt gå omkring i Brooklyn med våra kameror och fotografera de byggnader som enligt den arkitektoniska guideboken var värda att lägga märke till (se inlägg 1.673). Eftersom det var Ed som hade köpt in den boken ett par månader tidigare, så blev det faktiskt så att han stod för syssselsättningen under  hela det här veckoslutet.

Och inte bara detta veckoslut. Under en oändlig tid framöver  gick vi omkring i Brooklyn varje ledig söndag, när vi inte var ute på stranden i Riisparken. Varför hade vi valt just Brooklyn? Jo, det fanns inte alltför många sevärda byggnader där – på Manhattan hade vi inte kunna avverka mer än ett kvarter per söndag, och Manhattan hade många flera kvarter än vi hade söndagar.

Annonser
Published in: on 2013/05/09 at 06:58  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: