Inlägg 2.050: 16 maj 1970

Amerikaimitationshotellsinkvarteringsprocessen

Vi må ha missat avkörningsskylten på vår väg till Holiday Inn, men vi missade sannerligen inte skyltarna för något som kallades Köksträdgården (hol. Keukenhof). En enstaka skylt med detta enda holländska ord – som vi inte förstod – hade man bara låtit passera, men dessa skyltar fanns både som vägvisare och som allmän reklam mitt ute på fälten, här och där och överallt.

Vägvisare till Köksträdgården (1970)

Vägvisare till Köksträdgården (1970)

Men rätt i entrén till Holiday Inn satt det en stor affisch för Köksträdgården med massor av färgglada tulpaner på. När vi frågade vid hotelldisken vad Köksträdgården var för något och var någonstans det låg, så stack de en broschyr i händerna på oss och sade att detta var det sista veckoslutet för året som Köksträdgården hade öppet, så vi skulle absolut inte missa det.

Så fick vi vårt gratisrum vid disken. Nåja, det var ju inkluderat i vårt prispaket från KLM, så riktigt gratis var det ju inte, men nog kändes det gott att inte behöva punga ut med 83 kronor som rummet enligt deras prislista betingade.

Ed framme vis disken i hotellobbyn, Holiday Inn, Leiden (1970)

Ed framme vid receptionsdisken i hotellobbyn, Holiday Inn, Leiden (1970)

Bortsett från tulpanaffischen i entrén kunde vi ha varit på vilket Holiday Inn som helst i Amerika. Ett par skillnader märkte vi: de hade en kennel för ens vovve, och simbassängen låg inomhus för klimatets skull. Men ingen av dessa tjänster kom vi att utnyttja.

Hotellverksamheten var uppdelad mellan två byggnader, en L-formad trevåningslänga för gästrummen och en envåningsbyggnad för allt övrigt. Vårt rum, som hade nummer 236, låg på mellanvåningen, och de markerade det för oss med ett kulspetskors på den här översiktsplanen.

Plan över hotellet, Holiday Inn, Leiden (1970)

Plan över hotellet, Holiday Inn, Leiden (1970)

Vi parkerade bilen vid uppgången till utekorridoren framför vårt rum, och här står Ed på andra våningen som en silhuett framför vår rumsdörr, och nere till vänster syns också vår röda bil.

Ed framför dörren till vårt rum, Holiday Inn, Leiden (1970)

Ed framför dörren till vårt rum, Holiday Inn, Leiden (1970)

Rummet såg ut ungefär som alla Holiday Inns rum i Amerika, enkelt och praktiskt. Vi tog ingen bild av det, så den här bilden av det tog jag ur en broschyr därinne. Alla rummen på hotellet skall ha sett precis likadana ut.

Vårt och alla andra rum, Holiday Inn, Leiden, 1970 (broschyr)

Vårt och alla andra rum, Holiday Inn, Leiden, 1970 (broschyr)

I askkoppen på rummet låg det ett tändsticksplån som utnyttjade både in- och utsidan av omslaget till reklam för just det här hotellet i Leiden.

Hotellets reklam på tändsticksplån, Utsida och insida, Holiday Inn, Leiden (1970)

Hotellets reklam på tändsticksplån, Utsida och insida, Holiday Inn, Leiden (1970)

 Utsikten genom fönstret bestod av oändliga gröna marker med betande kor. Dagen var solig. men luften var mycket fuktig, och det framgår av töcknet på den här bilden. Luften påminde oss faktiskt om Nya York.

Utsikten från vårt rum, Holiday Inn, Leiden (1970)

Utsikten från vårt rum, Holiday Inn, Leiden (1970)

Annonser
Published in: on 2014/01/07 at 09:31  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: