Inlägg 2.144: 27 maj 1970

Teaterföreställningsbeklädnadsinköpsnödvändigheten

Med: ”Jag har redan bokat platser för i kväll och vi ska hämta biljetterna före klockan två”, möttes Ed när han kom ut från badrummet. ”Tänk bara – i Nya York måste man köpa biljetter åtta månader i förväg, och där kostar de 62 kronor. Här köper man biljetterna samma dag, och de kostar 21 kronor. Och du kan vara säker på att det är samma föreställning man får se. Det är inte klokt!”

Nu hade vi ett Ärende för dagen och en Sysselsättning för kvällen. Vi kunde därmed anse oss fullbokade för det stundande dygnet.

Efter hotellfrukosten gick vi till fots igen, precis som under gårdagen, för det var mycket trevligare. men vi valde förstås andra gator. Den här staden hade oändliga valmöjligheter när det gällde att förflytta sig, även om man inte hade en båt till förfogande.

Biljetterna låg och väntade på oss i ett litet kuvert, och vi fick veta att föreställningen skulle börja klockan 20.30 – samma som i Nya York – i ett tält i stadens utkant – mycket annorlunda än i Nya York. Men det skulle vara lätt att komma dit med spårvagn – de förklarade för oss hur man skulle åka för att komma dit och det satt till och med en affisch på väggen med kartskiss, linjesträckning, hållplatsnamn och allt.

Våra bilketter till rockmusikalen Hår, Amsterdam (1970)

Våra biljetter till rockmusikalen Hår, Amsterdam (1970)

Ett tält? Mina tankar ledde genast till min barndoms cirkustält och det nöje man hade där som liten parvel med dansande elefanter och jonglörer i sågspånet – jag såg nu verkligen fram emot kvällens divertissemang.

Under vår frukost på ett kafé därintill sade Ed att han ville köpa sig en ny pullovertröja att ha på sig i tältet på kvällen – han hade använt den nuvarande under hela resan, och den var nu både dammig och smutsig. Och dessutom vore det nog en god idé att titta efter en nu i Amsterdam, för allting verkade ju så billigt här i Europa.

Vi hoppade därför in på ett modemagasin som hette Kalker, och de hade en massa tröjor att välja mellan. Ed beslöt sig för en snygg, brun pullover med vit stickning över axlarna.

Butiksmärket på Eds pullover, Amsterdam (1970)

Butiksmärket på Eds pullover, Amsterdam (1970)

Han tog genast på den nya pullovern och och lade den gamla tröjan i Kalkers påse.

Prislappen på Eds pullover, Amsterdam (1970)

Prislappen på Eds pullover, Amsterdam (1970)

Köpet gick på 46 kronor, och Ed upptäckte att detta nästan gjorde slut på hans holländska pengar.

Kvittot på Eds pullover, Amsterdam (1970),

Kvittot på Eds pullover, Amsterdam (1970),

Det var därför dags för ett bankbesök igen, och vi fann en stor bank vid Damraksgatan nära intill. Återigen, som på alla banker, fick en stackars banktjänsteman klatscha ner alla uppgifter mellan himmel och jord på en växlingsblankett, men det var vi ju nu vana vid. För en resecheck på 50 dollar och en på 20 dollar fick Ed 357 kronor.

Eds växlingsnota, Amsterdam (1970)

Eds växlingsnota, Amsterdam (1970)

Annonser
Published in: on 2014/04/17 at 01:47  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: