Inlägg 2.501: 22 sep 1971

Stadshusbildöverfödet

Jag har nu redogjort för allt som vi gjorde i Windsors fästning. Vi gick inte in någonstans. Jag vet inte ens om några byggnader var öppna för turister, men ingen av oss kände det minsta behov av att fösas runt och begapa tavlor och textilier från 1600-talet. Fästningen fick tillgodogöra sig totalt 30 minuter av vår semestertid.

Vi köpte dock ytterligare ett par vykort där. Det ena visade fästningen fotograferad tvärs över Thamesfloden, och det andra visade fästningen från luften sedd västerifrån – mitt tidigare flygfoto (se inlägg 2.499) hade tagits från söder.

Fästningen sedd över Thamesfloden, Windsor, 1971 (vykort)

Fästningen sedd över Thamesfloden, Windsor, 1971 (vykort)

Flygbild av fästningen, Windsor, 1971 (vykort)

Flygbild av fästningen, Windsor, 1971 (vykort)

Så vi tackade för oss och lämnade fästningen, och sedan rådde vi oss själva i den lilla staden Windsor. Alla de följade bilderna tog vi i Windsor inom ett enda kvarter från drottning Viktorias staty i hörnet av Storgatan och Fästningsbacken. Det var lika pittoreskt alldeles där i närheten, så varför slösa energi på att springa runt och söka efter andra motiv?

Här hittade vi till exempel Windsors stadshus. Jag fotograferade det eleganta huset från en busshållplats på Storgatans östra sida, och det var uppenbart att stadens affärer sköttes uteslutande på den övre våningen.

Stadshuset sett från Höga Gatan, Windsor (1971)

Stadshuset sett från Storgatan, Windsor (1971)

Baksidan av stadshuset vette mot en liten gågata som hette Torggatan (eng. Market Street) – och mitt på den kan du lätt finna Ed. Här hade stadshuset en lång, svart trappa som påminde om brandtrapporna i Nya York. Men detta var ingen brandtrappa – det var den för snygg och välhållen för att vara. Jag vågar gissa att stadshuset inte hade moderniserats med en hiss. Ett av villkoren för att bli vald till stadsfullmäktige måste i så fall att vara i såpass god fysisk kondition att man kunde klara denna långa trappa upp till stadens sammanträden.

Ed på Torggatan intill stadshuset, Windsor (1971)

Ed på Torggatan intill stadshuset, Windsor (1971)

Nästa bild tog Ed med sin kamera bara några steg längre bak på Torggatan än där jag tog den förra bilden. Du kan även här skymta stadshusets svarta trappa.

Torggatan, Windsor (1971)

Torggatan, Windsor (1971)

Litet av stadshuset syns också på nästa bild, som Ed tog på Storgatan tvärsöver från det ställe där jag tog den första bilden av stadshuset. Du kan här skönja några antydningar till fönster på stadshuset till höger om bussens övervåning – och om du inte kan se dem så är det ju inte hela världen. Titta i så fall på dumma mig som tycks stå i kö vid hållplatsen. Jag väntade inte på någon buss, och jag steg inte heller på någon buss.

Står vid busshållplats på Höga gatan, Windsor (1971)

Står vid busshållplats på Höga gatan, Windsor (1971)

Jag minns inte var vi fann den lilla miniträdgården på nästa bild. Att det var i Windsor står helt klart, men var? Det måste ha varit i närheten, för vi gick inte långt. Men all denna murgröna var vi tvungna att bevara för framtiden.

Murgröna, Windsor (1971)

Murgröna, Windsor (1971)

Annonser
Published in: on 2015/06/08 at 07:22  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: