Inlägg 2.554: 1 okt 1971

Londonhotellinstallationslättvindigheten

När Ed och jag kom till London förra gången, alltså tio dagar tidigare, råkade det vara på min födelsedag. Det var den 21 september som vi hamnade på Prestwicks flygplats, 40 kilometer sydväst om Glasgow, i stället för på Heathrows flygplats, 25 kilometer väster om London (se inlägg 2.489). Vi kom till London först på eftermiddagen, och då fick vi vårt hotellrum. Sedan kom vi att avnjuta min födelsedagsmiddag på Styckeriet inne i London.

Nu var det den 1 oktober och därmed Eds födelsedag – hans 35-årsdag – och även nu kom vi till London på eftermiddagen och fick då vårt hotellrum. Sedan skulle vi komma att avnjuta hans födelsedagsmiddag på Styckeriet. Jag kan garantera att vi inte ett ögonblick hade planerat att fira båda våra respektive födelsedagar på nästan exakt samma sätt. Men nog var det en bekräftelse från himlen att vi två var som gjorda för varandra.

När vi anlände till hotell Västerut i Rushden befann vi oss redan på väg nummer 6 mot London, så det var lätt att nu hitta ut ur staden i rätt riktning. När vägen närmade sig storstaden var det en massa motorvägsbyggen och vägomläggningar på gång, men vi höll oss stadigt vid vår lilla väg nummer 6 ända tills den inte längre fanns kvar vare sig på kartan eller på vägskyltarna. Då fick jag peka ut för Ed på kartan ungefär var Grevhovet låg någonstans, för jag hade hört att det var en bra stadsdel för hyggliga hotell till vettiga priser.

Och hur det nu gick till, så var vi snart installerade i ett rum på Il Palio, som var ett ‘bostadshotell’, vilket väl avsåg att de var glada att ta emot långtidsgäster. Som om inte alla hotell vore glada åt samma sak!

Hotell Il Palio, London, 1971 (reklamkort)

Hotell Il Palio, London, 1971 (reklamkort)

Hotellets reklamkort talade om att det hade centralvärme överallt – inte alls vanligt i England – att det alltid erbjöd varmt vatten och att det hade ett duschrum på varje våning. Kortet poängterade dessutom att värden också hade en liten restaurang vid namn Trattoria Il Palio di Siena bara ett kvarter från hotellet.

Hotell Il Palio, London, 1971 (reklamkort)

Hotell Il Palio, London, 1971 (reklamkort)

Ett annat reklamkort hade en liten kartskiss över grannskapet, och enligt det befann vi oss bara ett kvarter från den flygterminal som Ed och jag hade anlitat vid vårt endagsbesök i London på vägen hem från den långa Skandinavienresan år 1967 (se inlägg 1.163-1.173). Vi hade inte haft en aning om att vi nu var tillbaka i gamla räjonger.

Karta över gatorna runt hotellet, Hotell Il Palio, London, 1971 (reklamkort)

Karta över gatorna runt hotellet, Hotell Il Palio, London, 1971 (reklamkort)

Medan Ed tog sig en dusch i det gemensamma duschrummet körde jag bilen till ett rekommenderat parkeringshus för att bli av med den i två dygn. Inne i London var tunnelbana och buss det enda vettiga, precis som i Nya York. Parkeringen kostade 2,57 kronor per dygn – skönt att bli av med bilen när den inte behövdes.

Kvitton för två dygn i ett parkeringshus, Nära hotell Palio, London (1971)

Kvitton för två dygn i ett parkeringshus, Nära hotell Palio, London (1971)

Annonser
Published in: on 2015/08/02 at 09:38  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: