Inlägg 2.587: 26 okt – 2 nov 1971

Släktmiddagen

Anna kom att stanna i Nya York i åtta hela dagar efter denna äventyrliga kväll. Jag kan inte berätta om hennes upplevelser i kronologisk ordning, då förståndigt nog ingenting var ordnat och organiserat i förväg. Det enda som var klart från början var att jag var på mitt arbete som vanligt under vardagarna och att detsamma gällde för Ed.

Han fick träffa Anna i person, när hon kom hem till oss på middag på tisdagen. Liksom alla besökare kom hon pustande och stånkande upp till vår lilla lya på fjärde våningen. Vi själva var så vana vid de höga trappstegen i de branta trapporna, att de inte hade samma effekt på oss, men jag varnade alltid förstagångsbesökare för det arbete som erfordrades för ett besök hos oss.

Ed tyckte bra om Anna redan från deras två telefonsamtal under hennes komplicerade ankomst till Amerika, och i person motsvarade hon perfekt hans intryck. Han var mycket imponerad över hur väl hon behärskade det engelska språket, fast den detaljen försvarade hon med att hon nyligen hade vistats i England i ett halvt år.

Vi hade lagat till något riktigt gott, och sedan satt vi och bara pratade hela kvällen. Vi satte inte alls på TV:n, för vi hade så mycket att berätta för varandra. Jag gick med henne ner till gatan för att hjälpa till med att få fatt i en taxi – hon ville först ta tunnelbanan, men jag sade att hon inte bodde på ett ställe dit det var lätt att komma på det sättet. Och det var faktiskt sant – jag gick själv hem till fots från KFUK kvällen före utan att kunna luska ut hur jag kunde åka med någonting.

Nu skall jag hoppa till lördagen den 30 oktober, för då hyrde jag en stor, bred bil där vi alla tre kunde sitta framsätet. Vi hämtade henne på sitt hotell. och sedan bar det av. I likhet med hela hennes vecka dessförinnan var det en solig och varm dag med temperaturen uppe i 25 grader. Vi åkte först norrut på motorvägen, och sedan svängde vi österut, nu på små vanliga landsvägar. Vi irrade omkring mer eller mindre på måfå i västra Massachusetts, och när vi passerade en liten skylt med ‘BRASVED’ stannade jag bilen, för ved var något som vi behövde därhemma.

Visst kunde man köpa buntar med brasved i speceriaffärerna, men det var dyrt som attan, och detta var ett gyllene tillfälle att få fin ved för en spottstyver. Anna tog en bild av den vilda kommersen med Ed, mig och försäljaren. Det blev också dagens soligaste bild, för resten av dagen blev rätt mulen.

Köper brasved tillsammans med Ed, Västra Massachusetts (1971)

Köper brasved tillsammans med Ed, Västra Massachusetts (1971)

Annonser
Published in: on 2015/11/05 at 07:32  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: