Inlägg 2.608: 23 – 24 dec 1971

Skakbergsbyankomsten

Nu var det ju mörkt, och bussen fick slingra sig genom Montreals trafik bäst den ville. Och när vi kom ut ur staden såg man ingenting mer än upplysta fönster då och då. Kanada var ett glest befolkat land, i det avseendet påminnande om Sverige, och att köra genom mörka skogar i timmar var inte egendomligt för mig. När Ed och jag hade varit uppe i Kanada för oss själva hade vi aldrig kört i kvällsmörker, så han tyckte att denna mörka bussfärd var litet spökaktig – men han hade ju min hand att trycka när det kändes som konstigast. Jag viskade då ”Buu huu” i hans öra och då blev allt bra igen.

Bussen stannade i Skakberget klockan 20.30, men vi satt kvar som planerat, och efter en kvart till stannade chauffören och hojtade ”Hotell Skakberget” i högtalaren. Vi var äntligen här!

Vi hade inte varit utomhus sedan lunchen på rastplatsen. Där var det litet svalare än i New York, fast inte över hövan så. Nu höll vi fortfarande våra ollar i handen när vi steg av bussen och möttes av en vägg av kalluft som to andan ur oss. På med ollen, bums! Chauffören fiskade fram våra skidor och väskor från den stora bagagehallen nertill i bussen och önskade oss en god skidsemester. Vi steg in på det lilla hotellet med alla våra prylar och blev varmt mottagna. Ville vi äta middag? Naturligtvis! Vi var hungriga och hade hoppats att få något att äta någonstans, och nu hade de hållit matsalen öppen extra sent just för oss!

Det var inget lyxhotell, och det passade oss precis. Maten var stadig och enkel, många kalorier för ivriga skidåkare, men jag tyckte mig också känna en viss fransk flair över kryddningen. Rummet var enkelt och sängarna var sköna. Vi sov en lång god natts sömn.

På julaftonsmorgonen steg vi upp i tidiga gryningen klockan 08.30 och fick en härlig, stadig frukost med gröt och ägg och skinka och varm choklad. Nu gick vi igenom incheckningformaliteterna som vi hade sluppit kvällen före, och vi fick veta hur man åkte skidor i Skakberget.

De sade att även om marken var snötäckt, så låg det mindre snö än vanligt efter en varm höst – ja tack, det var något som vi var bekanta med. De bästa backarna kom man till med skidlifter – soffor för två eller tre – inne i Skakbergsbyn, dit man kom på några minuter med en bybuss var 15 minut hela dagen. Terrängskidor kunde man åka här runt omkring. Kunde man hyra terrängskidor här någonstans. Joho, det skötte en liten butik alldeles intill om.

Annonser
Published in: on 2015/11/23 at 07:05  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: