Inlägg 2.610: 25 – 26 dec 1971

Annandagsskidhotellatmosfärsförvandlingplötsligheten

Nattens snöfall hade förbättrat Skakbergets backar en hel del. På fredagen hade det stuckit upp litet ris och rötter här och där som svarta blemmor i den kritvita snön. Nu var allt täckt av ett jämnt – och utjämnat – lager av vitt. Det var underbart att glida fram på den fina ytan, utan många konkurrerande skidåkare att se upp för, och att helt kunna komcentrera sig på skidförningen och mjukheten i svängarna. Ed och jag försökte oss inte på att utföra något paråkningskonststycke – vi åkte helt oberoende av varandra, och den förste som kom ner inväntade den andre, i allmänhet inte i mer än tio sekunder. Och sedan om igen och om igen och om igen.

Det var litet kallare än under gårdagen, men luften var torrare, så den nöp inte i kinderna på samma sätt. Vi sade till varandra att Skakberget var en idealisk skidort, och den var ju nästan vår egen.

Nu på vår andra dag hade vi litet bättre uthållighet – trägen vinner – och det var inte förrän klockan 15.00 som vi gav oss iväg hem med skidbussen. Resten av dagen blev rätt likadan, vila – vi kröp ner mellan lakanen den här gången – och middagen bjöd på litet extra festlig julmat. Men vi var ändå nästan ensamma om det nöjet.

Vi kände oss pigga nog för en liten promenad efter maten, men dels var det alldeles för mörkt därute och dels hade det nu blivit riktigt kallt, så vi återvände snart hem till vårt varma näste.

I motsats till det arbetsamma Amerika firade Kanada annandag jul, och för att verkligen poängtera detta så hade de lagt annandagen på en söndag. Nu på annandagen gjorde vi exakt samma sak som på juldagen. Vi var ju här för att åka skidor, så det var helt i sin ordning. Vi höll på med detta ända till klockan 16.00, och det vara först när vi kom tillbaka till Hotell Skakberget som allting plötsligt var helt annorlunda än förut. Det första vi märkte var att den tidigare ödsliga parkeringsplatsen nu var full med bilar – det stod säkert ett dussin prydligt uppradade där.

Och när vi steg in på vårt tysta hotell var det ett surr av röster och barnpip och skratt och glam. Hotellet hade kommit till liv nu under helgens sista minuter, och det verkade som om vartenda rum var fyllt med gäster. Vi begrep nu att folk hade valt att vara hemma med sina familjer under själva juldagarna, men nu vid helgens slut var det dags att ge sig ut och sporta. Och på packade de bilen full med skidor och fruar och pjäxor och ungar och väskor och dök upp på vårt hotell.

Annonser
Published in: on 2015/11/24 at 04:44  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: