Inlägg 2.627: 1 jan 1972

1970årsskidresesnöfallsverkningarna

På söndagen hade det varit ljust och soligt inne på Restaurang Gampen. men måndagen var en helt mulen dag och då var det lika grått därinne. Men maten var närande och god. Och när alla var mätta och belåtna satte Tony igång sin eftermiddagslektion där på Gampen utan att invänta 14-slaget. Molnen såg så hotande ut att han ville hinna med så mycket som möjligt så länge det höll upp och under alla omständigheter inte fortsätta längre än till klockan 15:30.

På Gampen fanns det också litet brantare sluttningar med mindre väl tillplattad snö, vilket passade den nu litet erfarnare gruppen väl. Och minsann, efter någon timme började det snöa – torr snö som inte smälte och verkade vara av en sort som skulle hålla på under hela den kommande natten, sade Tony. Hans lektion tynade av allteftersom deltagarna en och en försvann ner till S:t Anton med sofflinbana nummer 4.

Ed gick där till en bank som han hade sett under gårdagen inne i staden.

Banken dit Ed gick för att växla pengar, S:t Anton (1970)

Banken dit Ed gick för att växla pengar, S:t Anton (1970)

Där växlade han till sig 758 österrikiska schillingar mot resecheckar för 30 amerikanska dollar. Bättre uttryckt växlade han till sig lokal valuta värd 151 kronor mot dollar värda 155 kronor. Det borde räcka en stund, tyckte han.

Eds växelnota, S:t Anton (1970)

Eds växelnota, S:t Anton (1970)

Han prövade också på en speceriaffär på sin väg hemåt mot hotell Tannenhof. De hade förstås just vad han trängtade efter.

Speceriaffären där Ed köpte sina förnödenheter, S:t Anton (1970)

Speceriaffären där Ed köpte sina förnödenheter, S:t Anton (1970)

Det var inte för att hotellet svältfödde honom – det var på snask och kex att ha för sitt välbefinnande på kvällen och också att lägga i sin midjepåse för att mumsa på under skidlektionerna, och kanske också på en liter apelsinjuice att smutta på på rummet.

Denna sorts apelsinsaft var en av dessa förnödenheter, S:t Anton (1970)

Denna sorts apelsinsaft var en av dessa förnödenheter, S:t Anton (1970)

På hotellet satt han tillsammans litet med några andra skidåkare, dock inte några från hans skolgrupp. Han var ju inte längre så trött som han hade varit under veckohelgen efter sin flygning. Och utanför Tannenhof fortsatte det att snöa, sakta men säkert.

tisdagen den 22 december 1970 hade det kommit kanske fem centimeter snö under natten, litet mindre inne i S:t Antons centrum men mycket mera uppe på skidområdena uppe i bergen. Det var djupt med nysnö överallt och svårt för eleverna att ta sig fram på skidorna. Tony insåg detta och valde Gampen för att öva in dem på en ny sorts sväng som passade i lös nysnö – man lutade sig bakåt och svängde med skidorna ihop.

Annonser
Published in: on 2015/12/13 at 00:21  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: