Inlägg 2.633: 1 jan 1972

1970årsskidreseskolgruppselevförnyelse

Ed tog två bilder av små liftstationer på söndagen den 27 december 1970, varav den ena troligen visade Nassereinerliften, draglina nummer 6, inte långt från hotell Tannenhof. Han hade upptäckt denna lift i veckan före och hade kunnat använda den som ett bekvämt sätt att komma till skidskolan och lifterna där – om han inte hade haft sina skidor förvarade därnere under nätterna. Där ser man – vad man än gör så medför det vissa nackdelar!

Biljettkassor och spärrar till en draglinelift, S:t Anton (1970)

Biljettkassor och spärrar till en draglinelift, S:t Anton (1970)

Den andra liftstationen kan jag inte placera – den hörde uppenbart hemma uppe i bergen någonstans.

Biljettkassa och spärr till en draglinelift, S:t Anton (1970)

Biljettkassa och spärr till en draglinelift, S:t Anton (1970)

Det fanns kiosker med biljettförsäljning vid varenda skidlift i S:t Anton. Det berodde på att man betalade med en biljett för varje tur med en lift, även om det bara var en draglina. Överallt annars, i Amerika och i Arosa i Schweiz, hade vi köpt liftkort som gällde antingen för en hel dag eller ett antal dagar i följd. Men det fanns nog något skäl för S:t Anton att ha det på det här invecklade sättet.

Hela Tonys skidskolegrupp, med undantag för tvåveckorseleven Ed, hade nu rest hem, och nya elever hade övertagit deras platser. De nya medlemmarna i gruppen var nu mest tyskar, alla litet mera avancerade än Tonys förra grupp hade varit till att börja med. Men Ed var, efter sin vecka med Tony, lika avancerad, så han passade väl in bland sina nya skidkolleger – även om han fortfarande blev litet nervös ibland. För Ed var denna veckas första skidskoledag den roligaste hittills – Tony började inte med några ‘föreläsningar’ för eleverna stående på rad, utan de åkte helt enkelt ner från Galzig på baksidan av toppen och ner till Kandaharbacken, så att Tony kunde avgöra hur skickliga hans nya elever var.

Detta fortsatte Tony med hela dagen, och han stannade som alltid till vid Gampens restaurang vid tiden för lunchavbrottet. Den här dagen hade så klart väder att Ed fann utsikten från Galzigbacken lika vacker som den uppe från Vallugafjället under juldagarna.

måndagen den 28 december 1970 åkte gruppen upp till Vallugafjället, men innan de fick känna på de branta Vallugabackarna så lät Tony dem öva upp sina skidmuskler efter den långa slappa sommaren. Det gjorde de först på Gampen och sedan på Galzig – och överallt kryllade det av folk på skidor nu efter helgen. När Ed åkte upp med linbanan till Galzig såg han att träningsfältet under kabinen var minst lika packat med nybörjare som på det här vykortet.

Intill skidskolan fanns ett träningsfält för nybörjare, S:t Anton, 1970 (vykort)

Intill skidskolan fanns ett träningsfält för nybörjare, S:t Anton, 1970 (vykort)

Annonser
Published in: on 2015/12/17 at 09:17  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: