Inlägg 2.639: 1 jan 1972

1970årsskidresehotelltillhotelltrippen

Som jag tidigare har nämnt i dessa rader var lördagen veckans stora turistutbytesdag i S:t Anton. Ed med sin tvåveckorsbokning hade varit ett undantag under det förra veckoslutet, men nu på lördagen den 2 januari 1971 hörde också han till den gästmajoritet, som skulle köras ut ur sina rum och lämna plats för andra gäster.

När han satt i matsalen redan klockan 07.00 på lördagsmorgonen och åt sin frukost var han alltså inte alls ensam där. Och inte heller var han ensam om att bli transporterad till järnvägsstationen i god tid för sitt tåg som skulle avgå klockan 08:39. Liksom på vägen ut från Zürich två veckor tidigare behövde han inte bekymra sig om att köpa någon tågbiljett, för dem hade han ju fått av Kuoni, resebyrån i Nya York, som hade organiserat skidresan till S:t Anton. Här är omslaget till de två förstaklassbiljetterna, som tillsammans hade kostat 89 kronor.

Omslaget till Eds tågbiljetter (1970)

Omslaget till Eds tågbiljetter (1970)

Eds tåg tillbaka till Zürich gick till största delen en annan väg än på utresan – se gärna den tidigare kartbilden (se inlägg 2.620).

En kvinna steg på tåget i Bludenz och kom i samspråk med Ed. Hon var på väg till Genève, och han uppskattade konversationen under sin timme med henne. Hon matade honom med kakor och päron.

Ed steg av i Bregenz klockan 10.26 för att byta tåg. Han märkte att tidningskiosken på stationen verkade att intressera många av medresenärerna.

Tidningskiosken på stationen i Bregenz (1971)

Tidningskiosken på stationen i Bregenz (1971)

Från Bregenz gick Eds nästa tåg klockan 11.00. Den här snygge killen kontrollerade Eds pass på tåget, när det passerade gränsen till Schweiz.

Passkontrollören på Eds tåg till Schweiz (1971)

Passkontrollören på Eds tåg till Schweiz (1971)

Tåget kom till Zürich klockan 12.56, och här skulle han stanna över till nästa dags flygning till Nya York. Den här bilden av ett tåg vid en perrong på Zürichs järnvägsstation tog Ed inte vid sin ankomst utan senare, men den passade bäst in här.

Stora tåghallen på Zürichs station (1970)

Stora tåghallen på Zürichs station (1970)

Det tog tid att på stationen hitta en effektförvaring som accepterade hans skidor och pjäxor, men det gick till slut. Nu kunde han röra sig i Zürich fram till nästa morgon utan att kånka på sin skidutrustning.

Det var bara en tio minuters promenad från stationen till hans hotell Glockenhof. Det låg i hörnet av två trånga smågator, vilket gjorde att det bästa vykortet av hotellet var handtecknat. Konstnären hade med lätthet placerat hotellet vid en stor, öppen plats, med en och annan bil svävande omkring på det.

Hotell Glockenhof, Zürich, 1971 (vykort)

Hotell Glockenhof, Zürich, 1971 (vykort)

Glockenhof var ett vackert och elegant hotell. Brevpappret på rummet såg så här flott ut.

Brevpappret på hotellrummet i Zürich (1971)

Brevpappret på hotellrummet i Zürich (1971)

Ed tog själv ett foto av hotellet från den kortsida där hans rum nummer 311 var beläget. Men vilket av fönstren som var hans prickade han inte ut – han kanske inte visste det själv.

Eds eget foto av hotellet med fönstret till hans rum nummer 311, Zürich (1971)

Eds eget foto av hotellet med fönstret till hans rum nummer 311, Zürich (1971)

Annonser
Published in: on 2015/12/21 at 08:11  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: