Inlägg 2.641: 1 jan 1972

1970årsskidresehemfärdsmorgonsbestyr

Precis som varenda dag under hela den här skidresan började Ed söndagen den 3 januari 1971 med uppstigande långt innan solen hade brytt sig om att göra det, och han åt också en stadig frukost på sitt hotell. I S:t Anton hade han gjort det för att ha energi och stamina under dagens skidåkning – nu gjorde han det för att han hade vant sig vid mycket mat tidigt på morgonen. Tepåspaketet visar vilken sorts te han fick i sig nu i ottan.

Paketet med påsen för morgonteet på hotellet, Zürich (1970)

Paketet med påsen för morgonteet på hotellet, Zürich (1971)

Allt var förbetalt på detta dyra hotell, så Ed hade ingen räkning att svettas över. Han traskade iväg till järnvägsstationen i återigen nyfallen snö på trottoarerna – varför plogar man för bilarnas stora, tjocka gummiringar men inte för de stackars fotgängarnas nästan nakna tår?

Han upptäckte av en händelse att det låg ett Swissairkontor i själva stationsbyggnaden, och eftersom han hade gott om tid och ingenting viktigt att använda den till, så tittade han in där. De dumma gamla reglerna om återbokning av returbiljetter på platsen hade skönt nog avskaffats, men han ville i alla fall kolla att allt var klart för hans hemresa. Visst var det det, och ville han pollettera sitt bagage redan härifrån? Att vaddå, undrade en häpen Ed. Kan man göra det direkt härifrån Zürichs järnvägsstation ända till Nya York? Jo, minsann!

Han hade gott om tid, och bra var det, för den gick åt för effektförvaringen att hitta hans skidor. Med dem och utförspjäxorna och resväskan återvände han till Swissairkontoret och blev där av med det mesta som han hade att släpa på. Och där kunde han även köpa sin flygbussbiljett för 3,60 kronor.

Poletteringskvittona och flygbussbiljetten, Zürich (1970)

Polletteringskvittona och flygbussbiljetten, Zürich (1971)

Flygbussen för hans plan skulle gå klockan 10.45, så han hade en stund kvar för att pulsa runt i snön på gatorna runt stationen. Han tog en bild för att minnas Swissairkontoret, som oväntat väl hade tagit hand om honom.

Järnvägsstationen med Swissairkontoret, Zürich (1970)

Järnvägsstationen med Swissairkontoret, Zürich (1971)

Och så var det dags för Ed att ge sig av till flygbusshållplatsen utanför järnvägsstationen.

Flygbussen vid sin hållplats, Zürich (1970)

Flygbussen vid sin hållplats, Zürich (1971)

Ute på flygplatsen gick det förstås fort att checka in utan något bagage. Han fick en fönsterplats långt fram – framför vingen – på höger sida utan sol i ögonen förrän den sista timmen före Nya York. Trots att det var helmulet i Zürich efter nattens snöfall, så förutsåg väderprofeterna att det skulle bli soligt och vackert hela dagen däruppe ovanför molnen.

Eds ombordstigningskort, Zürichs flygplats (1970)

Eds ombordstigningskort, Zürichs flygplats (1971)

I den skattefria butiken köpte Ed någonting för 12 kronor – kanske rökverk för pappa Lindquist – och så någonting för 58 kronor, sonm väl får antas vara en literburelj med något odrickbart att ställa undan i våra trånga skåp i 351:an.

Eds kvitto från den skattefria butiken, Zürichs flygplats (1970)

Eds kvitto från den skattefria butiken, Zürichs flygplats (1971)

Annonser
Published in: on 2016/01/01 at 04:09  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: