Inlägg 2.754: 4 – 8 jul 1972

Partipolitikpenningbidragsinsamlingsmetoden

Efter DC-10:an på utvägen verkade det här planet otroligt litet inuti, men ändå fick vi gott om plats. När vi nalkades Nya York och Ed satt med kameran riktad mot fönstret, så erbjöd damen i fönsterstolen Ed att byta plats med honom, så att han skulle kunna få bra bilder.

”Jag har redan sett utsikten här så många gånger, att jag gott kan avstå från den,” sade hon.

Det var väl snällt, och så bytte de plats med varandra. Och Ed fick en serie fina flygbilder av Manhattan i disig eftermiddagssol.

Till vänster om planet Brooklynhamnen och sydspetsen av Manhattan, Nya York (1972)

Till vänster om planet Brooklynhamnen och sydspetsen av Manhattan, Nya York (1972)

Till vänster om planet Brooklyn och södra Manhattan, Nya York (1972)

Till vänster om planet Brooklyn och södra Manhattan, Nya York (1972)

Till vänster om planet Queens och mitten av Manhattan, Nya York (1972)

Till vänster om planet Queens och mitten av Manhattan, Nya York (1972)

Och strax före landningen på Kennedyflygplatsen fick han dessutom en bild rätt ner med en oljetank mitt i. Det var vad vi då trodde att det var – tills jag just nu upptäcker att det var ett runt parkeringsgarage. En bild säger allt, men man måste ge sig tid till att lyssna.

Till vänster om planet strax före landningen på Kennedyflygplatsen, Nya York (1972)

Till vänster om planet strax före landningen på Kennedyflygplatsen, Nya York (1972)

Så tog vi mark. Det var varmt och skönt i Nya York, och efter bussen och tunnelbanan var vi hemma vid 19-tiden med gott om tid för en god nattsömn före mitt arbete nästa dag. Ed behövde ju inte längre stiga upp i ottan.

Vi tyckte att vi nu hade sett allt av större värde i Chicago. Det hade varit mycket intressant, kändes gott att ha varit där – för andra gången vad mig anbelangar – och nu skulle det nog vara onödigt att åka dit igen. Det roligaste minnet av den här resan var när vi plockades upp av Carmen Pappas och resten av den dagen. Jag skulle faktiskt komma att hålla brevkontakt med henne under alla år sedan dess.

När jag kom tillbaka till arbetet på onsdagsmorgonen var det som en vanlig måndagsmorgon. Alla hade ju varit borta över fyra dagar, så ingenting hade samlats på hög för att tas hand om, så som det vanligen är efter en frånvaro.

På lördagen var det ett 19 timmar långt ‘teleton’ på TV-kanalen CBS. Som alltid var detta ett underhållningsprogram med massor av stjärnor, och det var till för att samla ihop pengar, vanligen för välgörande ändamål. I stället för lägga in annonser tiggde de om pengar mellan alla numren, vilket var mycket tjatigare än bilannonsering. Den här gången var ovanligt nog det välgörande ändamålet det Demokratiska partiet, som var i djup skuld, och det var första gången som ett politiskt parti stod för ett teleton.

åVarumärket' för Teletonprogrammen (internet)

åVarumärket’ för Teletonprogrammen (internet)

Bara programtiden kostade 3,1 miljoner kronor, och med alla omkostnader fick partiet betala över 8 miljoner kronor för sina 19 timmar. Under programmet hade de 10.000 telefoner bemannade för att ta emot löften från folk om bidrag till det välgörande ändamålet. Partiet räknade med att få in hela programkostnaden plus det mesta av sin skuld, som uppgick till 44 miljoner kronor.

Annonser
Published in: on 2016/05/27 at 18:13  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: