Inlägg 2.900: 14 – 15 mar 1973

Tidsinsparningsreseruschmetodstillämpningen

Ed Michels reste alltid under auspicierna att fem minuters väntan i en flygterminal var fem bortkastade minuter. Därför såg han till att han gav sig iväg så att han hann fram till planet just i tid. Det roliga startade då redan i bilen, som Ed hade i förväg haft parkerad i garaget under vår kontorsbyggnad. Vårt plan skulle gå från La Guardiaflygplatsen klockan 19.30, och vi gav oss iväg dit klockan 18.50. Det betydde att varje rött ljus var ett hinder på vägen, och det förorsakade nervösa ögonkast på klockan och sedan en rusch fram till nästa röda ljus. Vi kom till parkeringsplatsen sådär en 3 minuter före planets avgångstid, och där fick vi köra upp och ner i ‘korridorerna’ för att hitta en ledig plats. Vi fann en sådan ganska snart, och sedan sprang vi iväg motl terminalen via gräsmattor och över stängsel för att där finna – lyckligtvis, därför att vi redan var flera minuter för sena – att planet tyvärr hade måst tas ur service. De sökte nu efter ett annat flygplan.

Ruschklocka (internet)

Ruschklocka (internet)

Jag själv bar på min lilla resväska plus paraply plus regnrock med foder plus en plastrulle innehållande 180 förberedda blädderblocksark, det vill säga 6 gånger 5 decimeter stora ark av tjockt papper att bläddra i på ett stativ för att demonstrera vad man talade om. Den rullen vägde 10 eller 15 kilo och var slipprig som en ål.

Ruschklocka (internet)

Ruschklocka (internet)

I stället för att vänta på att de skulle hitta ett plan beslöt Ed att boka om oss på ett annat plan som skulle gå klockan 20.15 från en annan lokal på flygplatsen, så vi fick springa iväg dit.

Ruschklocka (internet)

Ruschklocka (internet)

I Detroit anmärkte jag i bilen vid ett tillfälle att vägarna var uselt märkta – de vita kantlinjerna var helt utslitna och detta var på en expressväg. En kort minut efter detta sade hjulen ‘brrr’ vilket var korrugerad cement som utgjorde sista varningen innan något skulle hända. Vad som höll på att hända var att det vänstra hjulet var på väg att ta vägen till vänster medan det högra tänkte fortsätta rätt fram. Inget problem – Ed girade kvickt åt vänster, så vi körde på vanligt sätt nerför en liten cementslänt till den vänstra vägen dit vi var på väg.

Ruschklocka (internet)

Ruschklocka (internet)

Efter vår presentation dagen efter satt vi på en restaurang och åt en god bit mat, och eftersom det gick ett plan varje timme, så siktade vi på en avgång klockan 20.30 för mig tillbaka till Nya York – Ed skulle stanna i Detroit en dag längre. Klockan 20.10 såg jag på klockan och sade att det blir nog inte 20.30 – när går nästa? Ed tittade efter i tabellen – det var sista planet för dagen. Upp, hojta, räkningen, dricks, ut, springa, rusch, bilradion sade 20.20, 20.25, 20.30 och 20.35, kom till flygplatsen under prat om övernattning på hotell därute för mig med avresa klockan 05.35 nästa morgon.

Ruschklocka (internet)

Ruschklocka (internet)

Annonser
Published in: on 2016/11/21 at 08:50  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: