Inlägg 2.910: 12 apr 1973

Resultatssnöplighetseffektuteblivandefantasin

I vår grupp var vi såpass avskilda från världen, att även om vi visste att mäklarbranschen hade svårigheter så påverkade det inte oss i vår gyllene bur. Därför kom det som en total överraskning för oss att Terminal 3670 skulle läggas på frys tills de goda tiderna återvände till mäklarbranschen – vi fick höra att ‘de goda tiderna’ skulle komma tillbaka år 1974. Visserligen var inte vårt TCS-program beroende av Terminal 3670 – den krävde TCS, men TCS krävde inte alls Terminal 3670 – så detta sorgliga meddelande borde inte beröra oss. Men pyttsan heller, det visade sig att många på min avdelning arbetade direkt med samordningen mellan de två, och när inte Terminal 3670 var aktuell så behövdes det inte mycket samordning. Dessa medarbetare fick därför räkna med att bli omplacerade – man blev ju aldrig avskedad från IBM av affärsskäl, man flyttades bara över till något annat jobb. Jag tänkte på hur egendomligt det måste kännas att ha arbetat med någonting i flera år och sedan finna att detta någonting inte längre existerade.

Nu förstod jag den verkliga orsaken till att IBM numera så ivrigt poängterade att TCS kunde användas av andra sorters företag än mäklarfirmorna! Jag hade inte insett det stora hela, i vilket jag bara var ett litet kugghjul. Och även nu insåg jag inte att TCS-programmet på något sätt var hotat, troligen därför att jag inte skulle ha insett det. Jag skulle bara snällt fortsätta att sälja TCS till alla sorters kunder – och det gjorde jag.

Det var nu bara två månader kvar till sommarsolståndet och fortfarande nästan vinter. Jag hade tagit ut pälsfodret ur min överrock, då jag räknade med att det skulle våras litet ljumt. Men nej då, det fortsatte att vara kyligt. Vi hade fryskallt om nätterna och dagstemperaturen kröp bara upp till 10 grader. Och som det blåste runt hörnen av skyskraporna!

Den kalla våren hade till och med försenat påsken. Det var fortfarande tio dagar kvar till uppståndelsen den 22 april – såpass sent hade påsken inte kommit i mannaminne. Sedan skulle det plötsligt komma en dag med 30 graders hetta. Under den här iskalla våren längtade jag faktiskt så smått tillbaka till den sakta sökande aningen av vår som Sverige alltid bjöd på. Men när jag kände mig gripen av dessa tankar, så erinrade jag mig den svenska hösten och hur Nya York långt bättre klarade av den årstiden.

Annonser
Published in: on 2016/11/30 at 20:33  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: