Inlägg 2.999: 3 – 4 jul 1973

Iguassufallshotellvistelsekronologin

Nu återgår jag till min vanliga berättarstil, den som löper i en någorlunda kronologisk sekvens. Jag nämner först några detaljer om vårt hotell.

Tyvärr tog jag inte någon bild av vårt hotellrum – det skulle ha varit roligt att kunna visa upp en bild av det. Allting var av hög klass där, i badrummet fanns allt som hör till ett hotellbadrum. Kanske utrustningen där var en smula klassisk, det vill säga inte av årets modell, men även detta förstärkte känslan av att vistas i en klassisk miljö.

På grund av alla vattenfallen i närheten skakade hotellbyggnaden hela tiden. Inte så mycket att man själv kände det, men fönstren gjorde det. Rutorna hade säkerligen kittats in i fönsterramarna ordentligt en gång i tiden, men efter många år av ständig skakning hade de lossnat tillräckligt för att skramla. Diskret men oupphörligt. Alla rutor i byggnaden skramlade, åtminstone på vårt rum och i alla korridorer och salonger där vi höll till.

Med litet papper instucket här och där i rutorna på vårt rum blev det sovtyst. Vi sov underbart gott – den första natten av att ligga i en ordentlig förtklassig säng och den andra av ren utmattning efter en hel dag med många kilometers travande uppåt och neråt, och många sensationer och upplevelser.

Middagen på ankomstdagen har jag redan berättat om. De tre måltiderna på tisdagen var lika härliga. Och likaså frukosten och lunchen på onsdagen. Vi fick sammanlagt sex måltider, och varenda en av dem erbjöd smörgåsbordet med samma femtio olika delikatesser – plus en vanlig, god frukost eller lunch eller middag. Det låter säkert otroligt, men efter ett tag tyckte både Ed och jag att smörgåsbordet var – enformigt. I allt sitt överdåd.

På tisdagen gick vi efter lunchen omkring en stund i hotellträdgården och såg på simbassängen och papegojorna – ja, de hade några färgglada papegojor och parakiter, och vi tog tre bilder av dem i närbild som tillägg till vad vi hade sett ute vid vattenfallen.

Parokit i hotellträdgården, Igiassufallet (1973)

Parokit i hotellträdgården, Igiassufallet (1973)

Tre parokiter i hotellträdgården, Iguassufallet (1973)

Tre parokiter i hotellträdgården, Iguassufallet (1973)

Papegoja i hotellträdgården, Iguassufallet (1973)

Papegoja i hotellträdgården, Iguassufallet (1973)

I en gräsmatta råkade jag se en fyrklöver – fast det fjärde bladet var inte ordentligt utvecklat, så det kanske inte räknas? Men jag lade in den i ett genomdskinligt plastfodral, och där har det legat opressat i 44 år och är fortfarande grönt och fint. Här, i sitt fodral från år 1973, ligger själva fyrklövern från Iguassufallet.

Fyrklöver från hotellträdgården, Iguassufallet (1973)

Fyrklöver från hotellträdgården, Iguassufallet (1973)

Och sedan satt vi och njöt av värmen från brasan inne på hotellet en stund innan vi gick en sväng upp till vattenfallen igen. Efter middagen satt vi en stund i baren och lyssnade på tre musikanter som utförde brasiliansk musik på – vad annat än en harpa och två gitarrer? Detta påminde oss förstås om deras kolleger i Ponta Porá, vilka vi tyckte bättre om – kanske just för att de var först.

Annonser
Published in: on 2017/02/26 at 12:12  Kommentera  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: